Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torskgratäng med purjo och svamp

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Min favoriträtt på torsk! jag gör mkt gratängsås, det gillar min lille son på 15 månader : )

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla purolöken och stek den i smör i en stekpanna, men bara så att den blir mjuk. Skär svampen i mindre bitar och stek den i stekpannan.
  2. Skala moroten och skär i slantar, koka dem en liten stund så de mjuknar lite. Skär crabsticksen i mindre bitar och stek hastigt i pannan. Gör gratängsåsen. Blanda i purjo, svamp, crabsticks och morötter. Lägg ut fiskfiléerna i en ugnssäker form, salta lite grann.
  3. Häll på gratängsåsen och sätt in i ugnen, ca 175-200 grader i ca 30 min. Lägg på osten när det återstår 5 min av tillagningstiden, och även räkorna. Servera med potatis

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Tine 19 mars 2008

    I dag så lagade jag ditt recept, Det blev en favorit Tack för receptet. Tine

  • ca70 30 oktober 2008

    Vilka ljuvliga färger det är i denna rätt! God är den också! Torskfilén ersatte jag med Alaska Pollock-filéer. Istället för slantade morötter, som skulle förkokas, skalade jag morötterna utifrån och in och stekte det sen ihop med purjon och svampen med mycket gott resultat. Tack för receptet! Detta kommer vi absolut göra igen. ca70 =)

  • ankan217 1 mars 2009

    Jag är urdålig på att göra fiskrätter. Men denna var enkel, och jättegod. Det blev väldigt bra gratäng,

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.