Ett förnyat klassiskt recept på fiskbullar. Bullarna har blivit knapriga järpar som serveras med en otroligt god kaviarsås.
Instruktioner
- Skala och hacka löken fint. Fräs löken i lite matfett tills den mjuknar. Bena ut fiskfiléerna och kör dem med 1 tsk salt i en mixer till en färs.
- Blanda fiskfärs, lök och ströbröd. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Salta och peppra. Skölj händerna i kallt vatten och forma färsen till små, avlånga bullar.
- Smält matfettet i en stekpanna och stek järparna tills de är gyllenbruna, ca 15 minuter. Vänd dem då och då.
- Hacka gräslök och dill fint. Blanda örterna med majonnäs, youghurt och kaviar. Servera torskjärparna med kaviarsås och potatismos.
- Variation: Potatismos är gott till denna rätt. Ett snabbt sätt att göra ett mos är att blanda potatismospulver med hälften grädde och hälften vatten. Blanda sedan ner finhackad gräslök.
Publicerat den
9 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar