Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

...tillagade min mamma mycket på 1960 talet. Gott tycker jag ...prova själv.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 200 grader. Mosa rommen. Vispa ägg och mjölk. Häll äggblandingen i rommen blanda väl. Tillsätt dillen. Salta och peppra. Häll blandingen i smord ugnsfast form. I ugnen i ca 25 min. Servera kokt potatis och grönsaker eller sallad till.

Kommentarer (6)

  • Jahnmikael 2 januari 2012

    Hej! Verkligen toppen att hitta detta recept på Torskromslåda! På 1960-talet när mor (från Sundsvall) serverade denna låda så ingick även skirat smör. Jag ska leta på Netto efter Torskrom på burk, så mer tips kanske kommer ifall jag kan hitta huvudingrediensen :-) Hälsningar Mikael

  • MrsC 3 januari 2012

    Lycka till! - här i Uplands Wäsby och Mälardalen finns tråkigt nog inte torskrom att få tag på. Det skulle verkligen vara en härlig smakupplevelse att få njuta torskromslåda igen...

  • johnsol 4 maj 2012

    Passerar ni Västerås så finns det på Netto butiken på Bangatan

  • jozefine 6 maj 2013

    Torskrom finns i hallaber på netto och Örebro ska få netto i sommar

  • MrsC 3 januari 2014

    Äntligen hittat torskrom - Netto i Sollentuna - så idag blir det torskromslåda :-D

  • Mia Sandberg 10 maj 2021

    Bor i Stockholm Har förgäves letat efter konserverad torskrom. Har någon tips om var det finns är jag tacksam för info. Minns det som gott, enkelt och vi gjorde olika rätter där torskrommen ingick. När det begav sig var det en metallburk där man öppnade i båda ändar och tryckte ut rommen och skivade eller gjorde torskromslåda. Alltid lika gott. .

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.