Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torskrygg med bacon och kantarellrisotto

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kombinationen torsk och knaperstekt bacon tillsammans med den krämiga risotton är en riktig smaksensation.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att hacka bacon och knaperstek. Lägg på hushållspapper.
  2. Hacka schalottenlök och fräs tillsammans med riset i smör. Häll på vinet och sänk till låg värme. Lägg i buljong och rör hela tiden. Späd efter hand med vatten så det inte kokar torrt. Rör ofta. När riset känns lagom al dente (tar ca 20 min), lägg i svamp och grädde. Låt puttra några minuter och ställ åt sidan.
  3. Stek torsken i smör på medelvärme ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Ha i parmesanen i risotton och rör så osten smälter.
  4. Lägg upp risotto på tallrikar. Lägg upp torsken bredvid och lägg baconet ovanpå. Servera med någon lättkokt grönsak eller en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gul13 22 maj 2013

    Mycket gott. Tack för receptet. Serverade med rödvinssås, koktsparris och kokt sugarsnaps. Ett vitt vin att dricka till. Vilken festmåltid!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.