Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår


Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk smör i en kastrull. Tillsätt champagne och vinäger och låt såsen koka ca 3 minuter. Häll i vatten, grädde, mjölk och fond och låt såsen koka...

6

Sätt ugnen på 175°C. Dela torskryggen i lagom bitar. Skiva purjolök och fänkål i tunna strimlor och fräs dem mjuk i smör, de skall inte få färg. Blanda ner grädde, timjan, salt och svartpeppar....

3

Sätt ugnen på 175 grader. Häll vinet i en ugnsfast form. Salta fisken med ca 1 tsk salt och lägg i ugnsformen. Ugnsbaka i ca 15 min, tills den är färdig men inte torr. Riv under tiden pepparroten...

25 min
4

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut grovsaltet i en form och lägg i potatisarna. Baka dem mitt i ugnen i ca 40 minuter. Hyvla rädisorna på mandolin eller skiva tunt. Lägg dem i isvatten ca 30 min...

4

Sätt ugnen på 200 grader. Stek de saltade (flingsalt) torskryggarna i en mycket het panna med skinnsidan nedåt In i ugnen med termometer till 58 grader. Gör under tiden såsen, häll i grädden i e...

4

Sätt ugnen på 125 grader. Lägg torskbiten i en ugnssäker form. Skeda över oljan och krydda med salt. Täck formen med aluminiumfolie. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen till 54 grader innertemperatur. Ber...

6

Rör ihop smöret, gärna i mixer eller matberedare. Smaka av med citronsaft och kryddor och ställ smöret i kylskåpet. Skiva allt till gratängen runt. Varva i smord ugnsfast form. Salta, peppra och ri...

4

Värm ugnen till 175 grader. Tärna och knaperstek fläsket, låt rinna av på ett hushållsspapper, spara fettet i stekpannan. Klyv, skölj strimla purjolöken. Fräs den i smör, i en annan stekpanna, u...

30 min
2

Timbal: Sätt ugnen på 150 grader. Häll av vätskan från grönkålen och krama ur den, mixa den fint med stavmixer eller i matberedare. Vispa ihop ägg och grädde, blanda i grönkålen. Tillsätt kajennpepp...

4

Torka av torsken med hushållspapper och krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja på högsta värme. Lägg i torsken och stek på hög värme, lägg i en klick smör och låt det smälta....

4

Skär torsken i bitar. Krydda med salt och pepparmix. Stek fiskbitarna försiktigt i smör knappt genomstekta. Ta upp och håll dem varma. Diska ur stekpannan och häll i kokosmjölken. Smaksätt med jui...


Salta torskbitarna och placera dem på ett smörat hålat kärl. Ångkoka fisken i 80 grader i ångugn ca 7 minuter med uppsamlingskärl under. Tag av skinnet. Fräs hackad schalottenlök i lite smör. Tills...

4

Skala och dela rotfrukterna i mindre bitar, skrubba potatisen och dela den. Lägg allt i en ugnsform tillsammans med 2 finhackade vitlöksklyftor och olivolja. Blanda runt och strö över några nypor flin...

1 h
4

Sätt ugnen på 175 grader. Rosta hasselnötterna i en stekpanna och finhacka. Skala en citron med potatisskalare utan att ta med det vita, finhacka det gula skalet. Blanda med persilja och vitlök....

4

Blanda vatten och salt och dela torskbitarna i 4 bitar. Rimma den i lagen i 10 minuter. Koka under tiden potatisen i lättsaltat vatten. Tag upp torskbitarna och torka av dem med lite hushållsp...

45 min
4
5

1. skala och skär morötterna i strimlor och koka med vinet 2. Rör ner creme fraichen 3. Skär purjon i tunna ringar och lägg i kastrullen, tillsätt dragon, buljong, farin och vispgrädden. rör om. 4....

30 min
6
1

Salta och peppra fisken. Bryn den i smör så att den får en stekyta. Lägg i fisken i en ugnsfast form. Skär rödlöken i klyftor. Fräs löken i samma panna med smör som fisken. Lägg löken på fisken. S...

15 min
2
1

Böra med att sätta ugnen på 200 grader. Lägg de fyra tinade fiskbitarna i en ugnsform. Skölj och skiva purjolöken och skala och skiva morötterna och strö runt om fiskbitarna. Ringla oljan över grö...

4
1

Fisk: Blanda vatten, socker och salt, rör tills allt lösts upp. Lägg torsken i lagen. Låt dra i rumstemperatur, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 150 grader. Potatispuré: Skala och tärna sötpotatisen...

4

Lägg ut fiskbitarna, som ska vara rumstempererade, på en skärbräda och krydda med salt, socker och nymald svartpeppar. Lägg pilgrimsmusslorna på hushållspapper så att de får rinna av lite grann. Strim...

8

Pommes Anna (kan göras dagen innan): Blanda den skivade potatisen med smält ankfett eller smör och smaka av med salt och peppar. Packa potatisen så kompakt som möjligt i en ugnssäker form. Baka de...

4

Skala och hacka lök, vitlök, morot, rotselleri och fänkål.( små tärningar,ca 3x3mm) Fräs dessa med olivolja och smör i en stor kastrull. När det mjuknat lite, tillsätt vitvinet och reducera ner...

1 h
4

Sätt ugnen på 175°C. Lägg fiskbitarna i en smord ugnssäker form. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Ställ i ugnen ca 20 minuter. Skala och finhacka vitlök, lök och morot fint. Stöt fänkålen...

4

Kiwi- och limesås: Mixa alla ingredienser till en slät sås och smaka av med salt och eventuellt honung. Picklad rödlök: Skiva rödlökarna tunt, gärna med mandolin. Värm vatten, socker och ättika i...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.