Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torskstek med svamp- & baconfyllning

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Torskstek med svamp- & baconfyllning

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att rensa och putsa svampen. Stek svampen i smör så den får en härlig yta. Skär bacon i mindre bitar och blanda ner i svampen. Stek så allt får en gyllene yta och blanda ner örterna.
  2. Ta några tag med pepparkvarnen och ställ åt sidan. Lägg ut en torskfilé på en skärbräda med skinnsidan ner, lägg ut svamp och bacon över filén. Lägg sedan på den andra filén och pressa försiktigt.
  3. Bind med steksnöre (som man gör med en vanlig stek). Bryn smör i en rymlig stekpanna och stek torsken så den får en härlig yta på bägge sidor.
  4. Lägg över torsken på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Bryn gärna lite mer smör och servera till fisken.
  5. Potatispuré och kokta bönor är jättegott till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Okänd 27 november 2008

    detta var ett mycket gott sätt att laga torsk på . Skall göra det fler gånger jag tror att även mina fiskälskande barnbarn kommer att gilla det hälsningar trattisen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.