Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Torta di mele rustica- Italiensk äppelkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En frisk och saftig äppelkaka med tydlig smak av apelsin. Istället för kanel kryddar italienarna sin äppelkaka med härligt frisk citrus.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och mjöla en springform, ca 28 cm i diameter.
  2. Dela och kärna ur äpplena men låt skalet sitta kvar. Skär dem i 3-4 mm tunna skivor och lägg dem i en bunke. Pressa saften från en apelsin över bitarna och tillsätt socker. Blanda ordentligt och ställ åt sidan så att äpplena får dra i marinaden.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Tillsätt olja, apelsinskal och apelsinsaft medan du fortsätter att vispa. Om du vill kan du ersätta hälften av apelsinsaften med citronsaft.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver i en separat skål. Tillsätt lite i taget av det i äggsmeten under ständig omrörning. Tillsätt mjölken i smeten, blanda ordentligt.
  5. Häll kaksmeten i formen och lägg äppelklyftorna i ett fint mönster ovanpå smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter, tills den är gyllene och en provsticka är torr.
  6. Servera gärna kakan med vaniljvisp eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.