Tortanto är ett underbart matigt bröd från Italien med mozzarella, oliver och parmaskinka.
Sist jag gjorde brödet så tog jag ett helt pkt jäst och gjorde 3 stycken och lade i lite olika fyllningar så att alla skulle tycka om dem! Blev jättepoppis!
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
- Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper kanterna.
- Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
- Tryck ut degen till en rektangel, cirka 1 centimeter tjock. Kavla inte, då trycker man ut all luft.
- Skiva mozzarellan och varva den med parmaskinka, oliver och basilika på degen.
- Pensla yttersta kanten på degen med vatten och rulla ihop och forma till en krans.
- Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter och låt brödet svalna på galler.
Publicerat den
8 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar