Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tortellini ai quatro formaggi (Tortellini med 4 ostar)

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Denna maträtt var Marios specialitet, det är en delisiöst sätt att bjuda pasta på, tyvärr ingen smalmat precis men....Jag och min familj älskar den, lätt att göra med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200º
  2. Koka upp 4 liter vatten med 2 msk salt, häll i tortellinin i den kokande vattnet och koka den enligt förpackningen, al dente.
  3. Skär fontina och gruyer i små bitar, mosa gorgonzolan med en gaffel, riv parmesanosten.
  4. Smält smör i en tjockbottnad kastrull, lägg i mjölet och rör om, häll på grädden, lägg i ostbitarna och den mosade gorgonzolan, sist lägger man i parmesanosten.
  5. Men spar 1 msk parmesan, som skall användas till dekor.
  6. Låt ostsåsen småkoka på mycket svag värme, tills den är silkeslen, när såsen är klar lägger man i den rivna muskotnöten
  7. Blanda tortellini med ostsåsen och persiljan, blanda försiktigt så tortellinin inte går sönder.
  8. Lägg över tortellini med ostsås i en ugnsfast form, gratineras i ca 25-30 min, näst längst ner i 200º. Ta ut formen, peppra och strö över 1 msk parmesan.
  9. Vänta gärna 10-15 min innan den serveras. Gott med en sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • segerwitch 7 juli 2008

    Mmmmm,Så jätte god!

  • Evia 18 juli 2008

    Detta är sååååå himla gott.

  • anmawa 10 oktober 2009

    Detta rekomenderar jag verkligen. Tack för ett mycket bra recept.

  • zahraalsawaf 29 oktober 2011

    Mmmmmmmmmmm vad god det var

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.