- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Denna maträtt var Marios specialitet, det är en delisiöst sätt att bjuda pasta på, tyvärr ingen smalmat precis men....Jag och min familj älskar den, lätt att göra med.
Instruktioner
- Ugn: 200º
- Koka upp 4 liter vatten med 2 msk salt, häll i tortellinin i den kokande vattnet och koka den enligt förpackningen, al dente.
- Skär fontina och gruyer i små bitar, mosa gorgonzolan med en gaffel, riv parmesanosten.
- Smält smör i en tjockbottnad kastrull, lägg i mjölet och rör om, häll på grädden, lägg i ostbitarna och den mosade gorgonzolan, sist lägger man i parmesanosten.
- Men spar 1 msk parmesan, som skall användas till dekor.
- Låt ostsåsen småkoka på mycket svag värme, tills den är silkeslen, när såsen är klar lägger man i den rivna muskotnöten
- Blanda tortellini med ostsåsen och persiljan, blanda försiktigt så tortellinin inte går sönder.
- Lägg över tortellini med ostsås i en ugnsfast form, gratineras i ca 25-30 min, näst längst ner i 200º. Ta ut formen, peppra och strö över 1 msk parmesan.
- Vänta gärna 10-15 min innan den serveras. Gott med en sallad till.
Publicerat den
30 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mmmmm,Så jätte god!
Detta är sååååå himla gott.
Detta rekomenderar jag verkligen. Tack för ett mycket bra recept.
Mmmmmmmmmmm vad god det var