Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tortellini med parmaskinka och tomatsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ursprungsreceptet kommer från Coop Medmera-tidningen, men jag har ändrat lite i receptet. Dessutom är tomatsåsen så otroligt god att parmaskinkan kan uteslutas. Och vips har du en vegetarisk rätt. Dubblera receptet om du ska ha 4 portioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med tomatsåsen. Hetta upp olivolja i en panna. Lägg i vitlök, lök och morot. Fräs på svag värme tills löken och vitlöken mjuknar utan att ta färg, cirka 5 minuter.
  2. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger. Låt det fräsa en kort stund så att inte såsen smakar fränt. Häll i krossade tomater. Smaka av med strösocker.
  3. Fyll på med vatten, citronskal, salt och chili/sambal oelek. Låt puttra på svag värme utan lock i cirka 30 minuter, tills såsen inte är vattnig.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. (Parmaskinkan kan uteslutas) Värm en panna med olivolja. Lägg i prosciuttoskivorna i oljan. När prosciutton fått lite färg, efter cirka 1 minut, l Lägg i pasta, tomatsås och 1 dl riven parmesanost samt hela basilikablad.
  6. Slunga runt blandningen i pannan tills allt är blandat och osten har smält. Servera med riven parmesanost och ruccola/babyspenat som blandas ner i pastan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lapp 2 mars 2012

    Du har alldeles rätt,såsen är jättegod. Gjorde endast tomatsåsen eftersom jag behövde ett komplement till mina köttfärsbiffar. Använde mig av färska tomater eftersom jag inte hade krossade tomater hemma och tror att det blev minst lika bra. Köttfärsbiffarna tillsammans med tomatsåsen blev också en toppenrätt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.