Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tortilla Española

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I Spanien är tortilla inte ett bröd, utan en rund omelett med fyllning som är väldigt populär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skala och skär löken och potatisen i tunna skivor. Stek i stekpanna med olivolja och tillsätt salt.
  2. 2. Lägg ner potatisen och löken i en skål. Vispa upp äggen och blanda ordentligt med potatisen och löken. Häll olivolja i en panna och rör i potatisblandningen. Stek på svag värme.
  3. 3. När allt börjar få färg (efter cirka 4 minuter) vänds tortillan. Glöm inte att tillsätta mer olivolja innan du släpper ner den igen. En tallrik underlättar vändningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.