Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tortilla på dinkel

 
Skriv ut

I Spanien är tortilla egentligen en tjock omelett med potatis och lök. I Mexico, Guatemala och i resten av Mellan-Amerika och delar av USA är tortilla ett majsbröd. Men i Nord-Amerika görs tortillan på vetemjöl. Dessa är större och tunnare och används till bland annat burritos. Detta är då en variant på vetetortillas men gjorda på dinkel. Men jag lovar, dessa smakar mycket bättre än någon vetetortillas jag någonsin har ätit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda raskt ihop alla ingredienser. Det är enklast att blanda med händerna. Det blir en elastisk deg och du behöver inte mer mjöl vid utbakning. Ta bitar av degen och kavla ut dem till stora tunna tortillas. INTE tillsätt mjöl.
  2. Jag brukar använda en stor tallrik som har samma storlek som botten på min stekpanna som mått på storleken. För blir tortillas större än stekpannan så blir de inte gräddade helt ut i kanterna.
  3. Jag lägger dem på en tallrik med lite smörgåspapper i mellan när jag har kavlat ut dem. Då blir det enklare att lyfta de när de ska gräddas. Hur många tortillas det blir avhänger av hur stora du gör dem. Men ca 10-12 stycken kan du räkna med om du inte har en gigantisk stekpanna.
  4. Tortillan gräddas i torr panna. Börja med att värma pannan riktigt varm. Lägg i den första tortilla. Sänk värmen lite och passa på at det varken blir för varmt eller för lite ”fjutt” på stekningen. Gräddas ca 20-30 sekunder på var sida.
  5. Tortillan bubblar upp och blir fläckvis gyllenbrun. Om du bränner en tortilla, diska stekpannan och börja om igen. Om du steker tortillan för länge så blir den krispig i stället för mjuk. Jag bruka lägga en lätt fuktad handduk mellan varje tortilla, så blir de extra mjuka och lätta att hantera när du lagar wraps.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.