Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tortillatårta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gör en tårta av tortillabröd med en saftig fyllning av kött, bönor och en mustig kryddig sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt bönor och feferoni rinna av. Skär feferonifrukten i ringar, ta bort stjälkfästet. Skölj, kärna ur och tärna paprikan fint. Skala och hacka den röda löken fint.
  2. Värm ugnen till 150 grader. Hetta upp oljan i en stekpanna, sänk värmen och låt löken fräsa glansig. Höj värmen, tillsätt färsen och låt den bli grynig under omrörning. Häll i tomatketchup och tomatpuré eller salsasås och rör ner paprikan. Låt färsen sjuda färdigt under lock på svag värme i 10 minuter.
  3. Riv osten grovt. Blanda feferoni, bönor och örtkryddor med osten. Värm och krydda med salt och kajennpeppar.
  4. Lägg en tortilla på ett ugnsfast fat och bred 1/4 av fyllningen och 1/4 av ostblandningen över och fortsätt med nästa tortilla, o.s.v. Avsluta med ostblandningen överst.
  5. Grädda 35 minuter i het ugn. Ta ut och dela tårtan i 4 delar. Servera genast tillsammans med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.