Gör en tårta av tortillabröd med en saftig fyllning av kött, bönor och en mustig kryddig sås.
Instruktioner
- Låt bönor och feferoni rinna av. Skär feferonifrukten i ringar, ta bort stjälkfästet. Skölj, kärna ur och tärna paprikan fint. Skala och hacka den röda löken fint.
- Värm ugnen till 150 grader. Hetta upp oljan i en stekpanna, sänk värmen och låt löken fräsa glansig. Höj värmen, tillsätt färsen och låt den bli grynig under omrörning. Häll i tomatketchup och tomatpuré eller salsasås och rör ner paprikan. Låt färsen sjuda färdigt under lock på svag värme i 10 minuter.
- Riv osten grovt. Blanda feferoni, bönor och örtkryddor med osten. Värm och krydda med salt och kajennpeppar.
- Lägg en tortilla på ett ugnsfast fat och bred 1/4 av fyllningen och 1/4 av ostblandningen över och fortsätt med nästa tortilla, o.s.v. Avsluta med ostblandningen överst.
- Grädda 35 minuter i het ugn. Ta ut och dela tårtan i 4 delar. Servera genast tillsammans med en god sallad.
Publicerat den
8 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar