Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tosca-petit four

 
  • Serverar: 45 portioner
Skriv ut

Kaffe och kardemumma är en god kombination som ger smak åt både kaka och tosca.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Blanda smör, mandelmassa, socker och potatis. Rör till en smet. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda ner kaffe och kardemumma.
  2. Smörj och bröa ett bakplåtspapper och lägg det i en långpanna, 20x30 cm. Häll i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min.
  3. Tosca: Koka ihop socker, grädde, smör och honung i en kastrull 10-20 min. Strimla nötter och mandel under tiden. Rör ner kakao och kaffe. Vänd till sist ner nöt- och mandelstrimlorna i smeten. Häll ut den på kakan. Låt kallna och skär upp i bitar.
  4. Dela valnötterna på längden. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad och doppa valnötterna till hälften i chokladen och fäst en nöt på varje kaka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.