Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscaäppelkaka med vaniljglass

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver.
  3. Sikta ned blandningen i äggsmeten och tillsätt mjölken. Rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en fyrkantig form, 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper.
  5. Om du inte har någon form i rätt storlek kan du göra en låda av bakplåtspapper genom att fästa ihop hörnen med gem.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter tills kakan är färdig. Stjälp upp den på ett ugnsfast serveringsfat och dra bort papperet.
  7. Sänk ugnsvärmen till 225 grader.
  8. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg skivorna tätt på kakan.
  9. Blanda alla ingredienser till toscaglasyren i en liten kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält.
  10. Bred ut glasyren över äpplena. Grädda kakan i cirka 10 minuter, eller tills glasyren är gyllenbrun.
  11. Servera kakan ljummen med vaniljglass till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.