Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscaäpplen med romgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Svartvinbärssaft ger äpplena en trevlig smak, men går att hoppa över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Vispa grädden och rör i rommen och sätt in i frysen.
  2. Tvätta citronen och riv ner skalet i en stor kastrull. Häll i svarta vinbärssaften eller bara 2 dl vatten. Koka upp.
  3. Skala och klärna ur äpplena under tiden. Dela dem i halvor och sjud försiktigt några minuter i saften/vattnet med citronskalet. Smörj en ugnssäker form och lägg i äppelhalvorna med den kupade sidan upp.
  4. Blanda ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och värm under omrörning. Smeten skall bara smälta inte koka. Häll smeten över äppelhalvorna och grädda i ugnen 10 - 15 minuter tills täcket fått fin färg. Servera äpplena varma eller ljumma tillsammans med den frusna grädden.
  5. Tips: Svartvinbärssaften går att använda som som vanligt när den svalnat. Späd som vanligt med vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.