Svartvinbärssaft ger äpplena en trevlig smak, men går att hoppa över.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader. Vispa grädden och rör i rommen och sätt in i frysen.
- Tvätta citronen och riv ner skalet i en stor kastrull. Häll i svarta vinbärssaften eller bara 2 dl vatten. Koka upp.
- Skala och klärna ur äpplena under tiden. Dela dem i halvor och sjud försiktigt några minuter i saften/vattnet med citronskalet. Smörj en ugnssäker form och lägg i äppelhalvorna med den kupade sidan upp.
- Blanda ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och värm under omrörning. Smeten skall bara smälta inte koka. Häll smeten över äppelhalvorna och grädda i ugnen 10 - 15 minuter tills täcket fått fin färg. Servera äpplena varma eller ljumma tillsammans med den frusna grädden.
- Tips: Svartvinbärssaften går att använda som som vanligt när den svalnat. Späd som vanligt med vatten.
Publicerat den
22 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar