På en mördegskaka ligger päronskivor som i sin tur täcks av toscasmet och valnötter. Ljust Muscovadosocker ger toscan en härlig kolaton.
Instruktioner
- Ugn 200°
- Hacka snabbt samman ingredienserna till mördegen. Täck med plast och låt vila i kylen ca 1 timme.
- Ta fram mördegen ur kylen och kavla ut den på mjölat bakbord, eller direkt i en pajform med löstagbar kant 20x27 cm, och täck pajformen med degen. Skär bort överflödig deg.
- Nagga degen med en gaffel. Grädda ca 10 minuter.
- Skala, kärna ur och skiva päronen. Fördela dem i mördegsskalet. Bryt över valnötter.
- Blanda smör, socker, mjölk och vetemjöl i en kastrull. Låt precis koka upp under omrörning. Smeten skall inte koka.
- Häll smeten över päronen. Grädda kakan ytterligare 15-20 minuter tills toscasmeten stelnat och blivit ljusbrun. Låt svalna och skär i rutor.
- Lycka till!
Publicerat den
13 maj 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod kaka! Väldigt söt, dock, kommer nog att ha i mer päron i förhållande till kolasås nästa gång. Härlig frasig pajbotten också, definitivt ett recept att spara!