Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscabullar

 
  • Serverar: 32 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Med fyllning av mandelmassa och vanilj. Jag upptäckte med förtjusning Pressbyråns toscabullar. Jag försökte skapa något liknande, eftersom de recept jag hittade på toscabullar inte innehöll mandelmassa, något jag är rätt säker på att det finns i Pressbyråns bullar. Degen är densamma som till mina kanelbullar. Jag brukar göra dubbel sats av den och göra en sats kanelbullar och en sats toscabullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken. Värm tills degspadet är 37°.
  2. Smula sönder jästen i degbunken och lös upp den i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet och sedan salt, socker och drygt 2/3 av mjölet.
  3. Arbeta degen minst 3 minuter i maskin. Strö lite mjöl på ytan så att den inte torkar, täck med bakduk. Jäs till dubbel storlek – ca 40 minuter.
  4. Riv under tiden mandelmassan, blanda med vaniljsocker och smör.
  5. Stjälp upp degen på bakbordet och knåda igenom den. Dela den i två ungefär lika stora delar. Forma en av dem till en rektangel. Kavla sen ut den. Bre på hälften av fyllningen, rulla ihop, skär i bitar, ca 16 st. Lägg i formar eller på bakplåtspapper. Gör likadant med den andra delen.
  6. Jäs ytterligare 30 minuter. Koka under tiden toscasmeten: koka smör, grädde och socker i cirka 8 minuter till en tjock smet. Rör om emellanåt. Tillsätt mandeln. Låt smeten kallna.
  7. Klicka lite smet på varje bulle. Grädda i 8-10 minuter i 225° (gärna varmluft) beroende på storlek. Grädda gärna några plåtar en minut kortare, då gräddar man färdigt dem när man värmer dem direkt från frysen – några minuter i ca 100°. Frys direkt när bullarna svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.