Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscabullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 32 portioner
Skriv ut

Lång jästid och läckra ingredienser gör dessa bullar extra goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll det mesta av vetemjölet, spara ca ½ dl, i matberedarens bunke, klicka i smöret, häll i sirap, salt och ägg, smula över jästen och häll slutligen i den fingervarma mjölken. Arbeta degen tills den blir smidig.
  2. Låt degen jäsa i bunken ca 45 minuter.
  3. Blanda alla ingredienserna till fyllningen och rör den smidig.
  4. Rör samman ingredienserna till garneringen i en kastrull. Värm under omrörning utan att smeten kokar. Låt svalna något.
  5. Tag upp degen på mjölat bakbord. Knåda igenom den.
  6. Dela i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel.
  7. Bred hälften av fyllningen på den ena rektangeln. Rulla ihop från långsidan. Dela i ca 16 bitar och ställ i aluminumformar på en bakplåt. Gör likadant med den andra degbiten.
  8. Klicka garneringen över bullarna. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 30-40 minuter.
  9. Värm under tiden ugnen till 250°.
  10. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter, tills bullarna är gyllenbruna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bruno07 16 oktober 2009

    Bakade bullarna igår och dom var verkligen goda. Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.