Lång jästid och läckra ingredienser gör dessa bullar extra goda.
Instruktioner
- Häll det mesta av vetemjölet, spara ca ½ dl, i matberedarens bunke, klicka i smöret, häll i sirap, salt och ägg, smula över jästen och häll slutligen i den fingervarma mjölken. Arbeta degen tills den blir smidig.
- Låt degen jäsa i bunken ca 45 minuter.
- Blanda alla ingredienserna till fyllningen och rör den smidig.
- Rör samman ingredienserna till garneringen i en kastrull. Värm under omrörning utan att smeten kokar. Låt svalna något.
- Tag upp degen på mjölat bakbord. Knåda igenom den.
- Dela i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel.
- Bred hälften av fyllningen på den ena rektangeln. Rulla ihop från långsidan. Dela i ca 16 bitar och ställ i aluminumformar på en bakplåt. Gör likadant med den andra degbiten.
- Klicka garneringen över bullarna. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 30-40 minuter.
- Värm under tiden ugnen till 250°.
- Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter, tills bullarna är gyllenbruna.
Publicerat den
16 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bakade bullarna igår och dom var verkligen goda. Tack för receptet!