Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscabullar med farinfyllning

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Succébullar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250 grader. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt salt, socker och kardemumma. Arbeta in mjölet tills degen känns smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.
  2. Hacka nötterna under tiden till fyllningen. Rör samman matfettet med farinsocker. Rör ner nötterna.
  3. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda den smidig på nytt. Dela den i två lika stora bitar. Kavla ut varje del till en kaka, ca 1 cm tjock. Bred fyllningen över degkakorna och rulla samman dem. Skär varje rulle i 20 lika stora bitar. Lägg dem i bullformar eller folieformar med snittytan uppåt. Ställ dem på bakplåtar. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
  4. Blanda samman alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Låt det smälta under omrörning. Fördela glasyren över kakorna och grädda dem mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Låt bullarna kallna på galler under duk. De går att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sigdott 12 juli 2008

    Väldigt goda bullar. Fick beröm av alla som smakade mina nybakta toscabullar igår, gammal som ung. Tyckte inte att det var särskilt bökigt att baka dem heller med de olika smeterna. Dessa bullar kommer jag att göra igen. Jag fryste ner en del och jag hoppas att de är lika goda när de är upptinade som när de är färska. Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.