Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscabullar med vinbärsfyllning

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Saftiga Toscabullar med lätt syrlighet från vinbär, som är lätta att baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm degvätskan till 37 grader. Tillsätt fiberhusk och låt svälla 10 minuter. Tillsätt kardemumma, ägg, socker, salt, rismjöl, durramjöl, majsmjöl och Maizena och arbeta samman degen. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
  2. Spritsa eller klicka ut degen i bullformar, Fyll formarna till hälften, lägg i några vinbär. Fyll formarna med lite mer deg, till 3/4. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Smält smöret till toscasmeten i en kastrull tillsammans med socker och sirap. Låt sakta puttra under omrörning 5 minuter. Rör i flagad mandel mjölk/grädde och Maizena. Koka ytterligare några minuter.
  5. Sätt bullarna i ugnen i 5 minuter. Ta ut och bred på toscasmeten. Strö över några vinbär och ställ in i ytterligare 5-7 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.