Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscaglaserad mazarintårta

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Mmmmm ..............

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg alla ingredienser till degen i en skål eller matberedare och arbeta snabbt ihop dem. Ställ degen kallt en stund.
  2. Kavla ut degen och klä en rund, smord form med löstagbar botten (ca 24 cm i diameter). Skålla mandeln, skala och mal den. Vispa äggen poröst med strösockret och blanda ner mandeln och det smälta margarinet. Häll smeten i formen och ställ kakan på galler på första falsen nerifrån i ugnen.
  3. Grädda i 175º ugnsvärme i ca 30 minuter.
  4. Koka under tiden toscasmeten. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm till kokpunkten men inte mer.
  5. Bred den varma smeten över kakan när den har ca 5 minuter kvar att grädda. Sätt då kakan högt upp i ugnen och helst på bara övervärme. Kakan är färdig när ytan är knäckig och har fått lite färg. Låt den kallna i formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.