Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscaglaserad mazarintårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

Toscasmeten ska smälta samman långsamt och sedan precis bara koka upp. Får den koka för länge kryper smöret ut och går inte att bre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta snabb ihop degen till bottnen i en skål, eller kör snabbt ihop i matberedare. Tryck ut degen i en springform med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Ställ kallt minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175°.
  3. Skålla, skala och mal både söt- och bittermandeln. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda alltsammans.
  4. Häll smeten i formen. Grädda kakan på nedersta falsen i ca 30 minuter.
  5. Koka under tiden toscasmeten. Blanda alla ingredienser i en liten kastrull. Värm under omrörning tills smeten når kokpunkten. Ta kastrullen från plattan.
  6. Bred den varma smeten över kakan. Grädda ytterligare ca 5 min högst upp i ugnen. Kakan är färdig när ytan är knäckig och fått lite färg. Låt den kallna i formen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jensl 27 maj 2011

    Kakan blev god och mycket uppskattad av kollegorna. Däremot var jag tvungen att ha den inne i 10 min för att toscan skulle få färg. Det gjorde att paj-deg kanterna blev något mörka. Tror att det är bättre att grädda den i 25 min + 10 min och höja tempen till 200 för att ge toscan färg snabbare. Kan säkert variera från ugn till ugn också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.