En lättbakad och underbar toscakaka, som jag bakat i många år. Jag brukar piffa till den lite extra till helgerna med en kyckling och en liten mimosakvist till påsk eller en liten tomte till jul.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
Smörj och mjöla en form med avtagbar kant. Formens diameter bör vara ca 22 cm
Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Vispa upp äggen och blanda ner i mandelmassan. Rör till en jämn smet och häll i formen. Grädda kakan mitt i ugnen till fin färg i ca 20 min
- Gör under tiden toscasmeten genom att smälta smöret, blanda i socker, mjöl och grädde och sist mandeln. Låt den koka upp och tjockna lite
Tag ut kakan och öka värmen till 225 grader. Bred toscasmeten över ytan och grädda i ytterligare 15 min ett steg högre upp i ugnen tills smeten fått färg. Låt kakan svalna innan den tas ur formen
Publicerat den
19 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar