Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscakaka

 
Skriv ut

En lättbakad och underbar toscakaka, som jag bakat i många år. Jag brukar piffa till den lite extra till helgerna med en kyckling och en liten mimosakvist till påsk eller en liten tomte till jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader Smörj och mjöla en form med avtagbar kant. Formens diameter bör vara ca 22 cm Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Vispa upp äggen och blanda ner i mandelmassan. Rör till en jämn smet och häll i formen. Grädda kakan mitt i ugnen till fin färg i ca 20 min
  2. Gör under tiden toscasmeten genom att smälta smöret, blanda i socker, mjöl och grädde och sist mandeln. Låt den koka upp och tjockna lite Tag ut kakan och öka värmen till 225 grader. Bred toscasmeten över ytan och grädda i ytterligare 15 min ett steg högre upp i ugnen tills smeten fått färg. Låt kakan svalna innan den tas ur formen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.