Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscakaka

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

För många är det här kakan med stort K. En klassisk vinnare som har sin givna plats på kalaset. Toscakakan går bra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget och sedan mjölet blandat med bakpulvret. Blanda ner mjölken och häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min. 2. Smält smör i en kastrull och rör ner socker, mjöl, mjölk och mandelspån och låt blandningen sjuda ca 1 minut. Fördela glasyren över kakan när den gräddats 25 min. Grädda kakan lite högre upp i ugnen ytterligare 10-15 min tills glasyren får en gyllengul färg. Låt kakan svalna i formen.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • look 29 mars 2009

    Hejsan.. Baka din Toscakaka i dag och jätte fin o god blev den. Tack för ett fint recept och högsta poäng får du av mig.. Kram Eva-Lena..

  • Okänd 28 maj 2010

    Jättegod kaka! Lättbakad också det är ett plus ;)

  • sadiashah 6 januari 2011

    Himmelskt! Älskar denna och bakar den gång på gång med goda resultat. :)

  • bjornosofia 13 februari 2011

    Jättegod kaka. Kommer definitivt göra denna fler gånger. Ska bjuda på den i kväll men har fullt sjå att få resten av familjen att inte äta den på en gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.