Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscakaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Så ljuvligt god, för att inte tala om smeten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 º.
  2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner detta i äggsmeten växelvis med vattnet. Blanda smeten väl.
  4. Häll smeten i en välsmord och bröad rund form som rymmer ca 21. Grädda kakan ca 30 minuter i mitten av ugnen.
  5. Blanda under tiden alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Värm upp under omrörning tills smöret smält.
  6. Bred glasyren över den nästan färdiga kakan. Ställ in den igen i ugnen och låt den få fin färg, ca 10 -15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • christine56 15 april 2008

    Jag har provat denna toscatårta och den är verkligen supergod! Hälsningar Christine 56

  • cach 28 oktober 2008

    Enkel att göra och supergod!

  • pengsan 16 juli 2013

    Supergod, tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.