Vispa ägg och socker pösigt. Smält matfettet och låt det svalna.Rör ner mjölet. Tillsätt matfettet.Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Grädda i 175 °C i ca 25 min.Skala mandeln och skär den i strimlor.Blanda socker, matfett, mjölk och mjöl i en kastrull. Låt blandningen sjuda och tillsätt mandeln.Tag ut kakan och bred över glasyren. Grädda ytterligare 10 min. Glasyren ska ha en knäckliknande färg.
Tack för ett utsökt recept på toscakaka, gjorde även en ½ sats med cocos istället för mandel eftersom grabben ej tål mandel, även den blev utsökt.
carpe_diem_6211 december 2009
Oj, du igen..;)
Jag får snart hejda mig, gott blir det iaf.
Man måste ju synda lite.
Jag är den poluläraste pappan som går i ett par skor..hehe
Hörs snart igen../Dick
kossan23 januari 2010
Den gick åt på nolltid här hemma hos oss. Dags att baka en ny.
TACK FÖR ETT KANONRECEPT
natalias10 juli 2013
Helt underbart! Lätt, snabbt att göra. Och så gott att jag självklart gör den i framtiden. Som redan idag t.ex har jag gjort den för andra gången :)))))
Tusen tack
Tack för ett utsökt recept på toscakaka, gjorde även en ½ sats med cocos istället för mandel eftersom grabben ej tål mandel, även den blev utsökt.
Oj, du igen..;) Jag får snart hejda mig, gott blir det iaf. Man måste ju synda lite. Jag är den poluläraste pappan som går i ett par skor..hehe Hörs snart igen../Dick
Den gick åt på nolltid här hemma hos oss. Dags att baka en ny. TACK FÖR ETT KANONRECEPT
Helt underbart! Lätt, snabbt att göra. Och så gott att jag självklart gör den i framtiden. Som redan idag t.ex har jag gjort den för andra gången :))))) Tusen tack