Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscakaka

 
Skriv ut

Den är kanon god, mycket nötter och mandel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Toscaglasyren: Rosta nötterna i 175 grader i ugnen tills skalet börjar att spricka. Gnugga av det mellan händerna. Hacka hälften av mandeln och nötterna.
  2. Smält smöret och tillsätt socker, mjöl, mjölk, sirap, mandel och nötter, både hackade och hela. Blanda väl och låt glasyren sjuda upp utan att koka. Ta av den från plattan.
  3. Kaksmet: Blanda mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt smöret i bitar och blanda till en grynig massa.
  4. Gärna i matberedare.
  5. Tillsätt ägg och gräddfil och arbeta till en slät smet.
  6. Bred ut den i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  7. Grädda strax under mitten i 173 grader ca 35 minuter.
  8. Höj värmen till 250 grader.
  9. Bred toscaglasyren över kakan och grädda mitt i ugnen tills glasyren har fått fin färg 5-10 minuter.
  10. Låt kakan svalna något innan den lossas från formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.