Den är kanon god, mycket nötter och mandel.
Instruktioner
- Toscaglasyren:
Rosta nötterna i 175 grader i ugnen tills skalet börjar att spricka. Gnugga av det mellan händerna.
Hacka hälften av mandeln och nötterna.
- Smält smöret och tillsätt
socker, mjöl, mjölk, sirap, mandel och nötter, både hackade och hela. Blanda väl och låt glasyren sjuda upp utan att koka. Ta av den från plattan.
- Kaksmet:
Blanda mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt smöret i bitar och blanda till en grynig massa.
- Gärna i matberedare.
- Tillsätt ägg och gräddfil och arbeta till en slät smet.
- Bred ut den i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda strax under mitten i 173 grader ca 35 minuter.
- Höj värmen till 250 grader.
- Bred toscaglasyren över kakan och grädda mitt i ugnen tills glasyren har fått fin färg 5-10 minuter.
- Låt kakan svalna något innan den lossas från formen.
Publicerat den
14 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar