En smakfull klassiker, nu även att njutas för glutenintoleranta.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Börja med att smörja och bröa en form med glutenfritt ströbröd, kokosflingor eller Pofiber (potatisfiber).
- Vispa ägg och strösocker till en luftig smet. Blanda glutenfri mjölmix, Pofiber, vaniljsocker och bakpulver. Häll i mjölmixblandningen och tillsätt samtidigt 1 dl flytande fett. Rör om så att ingredienserna blandas. Skrapa ned smeten i formen. Grädda kakan i 25 minuter.
- Gör under tiden glasyren genom att blanda strösocker, fett, maizenastärkelse, kaffegrädde och nötter, sötmandel eller solroskärnor i en kastrull och låt det koka upp under omrörning.
- Bred glasyrsmeten ovanpå kakan när den angivna gräddningstiden har gått och fortsätt gräddningen i 10–15 minuter till. Låt kakan svalna av innan du lossar den från kanterna med en bordskniv och stjälper upp.
Publicerat den
29 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
vad är pofiber?