Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscakaka - glutenfritt

(1 kommentar)  
Skriv ut

En smakfull klassiker, nu även att njutas för glutenintoleranta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Börja med att smörja och bröa en form med glutenfritt ströbröd, kokosflingor eller Pofiber (potatisfiber).
  3. Vispa ägg och strösocker till en luftig smet. Blanda glutenfri mjölmix, Pofiber, vaniljsocker och bakpulver. Häll i mjölmixblandningen och tillsätt samtidigt 1 dl flytande fett. Rör om så att ingredienserna blandas. Skrapa ned smeten i formen. Grädda kakan i 25 minuter.
  4. Gör under tiden glasyren genom att blanda strösocker, fett, maizenastärkelse, kaffegrädde och nötter, sötmandel eller solroskärnor i en kastrull och låt det koka upp under omrörning.
  5. Bred glasyrsmeten ovanpå kakan när den angivna gräddningstiden har gått och fortsätt gräddningen i 10–15 minuter till. Låt kakan svalna av innan du lossar den från kanterna med en bordskniv och stjälper upp.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • HannasKokbok 2 april 2009

    vad är pofiber?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.