Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscakaka i långpanna

(15 kommentarer)  
Skriv ut

Lättgjord som räcker till Många . Denna kakan lärde jag mig när jag var 14 år. Baka o njut .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg o socker pösigt i stor bunke Blanda mjöl o bakpulver o vaniljsocker. tillsätt torra ingredienser samt det smälta smöret och mjölken / grädden till ägg/socker smeten . Smörj o bröa en långpanna/ eller lägg ett smörpapper i botten vik upp kanterna . häll i smeten . Grädda i 175 ca 25 min
  2. Glacyren görs under tiden blanda i en gryta på medelvärme skall Ej koka ! Ta ut kakan efter ca 25 min och bred på den varma smeten och in i ugnen igen ca 15-20 min . Kolla lite på färgen , Låt svalna skär i bitar o njut . Suverän dagen efter om stått lite svalt om det finns nått kvar .

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • Bappi 29 februari 2008

    Jättegod loch saftig långpannekaka, men trots stor ugnsform så rann den goda fyllningen ut lite grand. Toppen att få många Toscabitar på en enda gång.

  • segerwitch 8 mars 2008

    Gud så god,gäller att hålla gubben borta ,annars äter han upp hela kakan,det första han sa var" det luktar som hemma i mitt barndomshem".Den är värkligan jätte GOD!

  • annlob 16 april 2008

    Tack för att du delade med dig av detta recept. Har bakat den och för mig som är en tosca älskande person så var den toppen. Ett plus är också att den räcker till många.

  • millas 18 april 2008

    Tusen tack för ditt recept!! Hade tappat bort mitt!! Lägger till ett litet Tips: När man skurit i kakan fyrkanter så doppa kanterna i lite smält choklad så blir det till en lite lyxigare varitant till kalas exempelvis!!

  • MammaIrene 19 juli 2008

    Jättegod kaka för väldigt många personer! Toppen att göra till kalas o dyl....

  • piapaulina 26 januari 2009

    Sååå bra att få en långpanna av denna fantastiskt goda kakan. Den går ju åt så fort. Saftig och mumsig:)

  • Nojjan69 1 augusti 2009

    Låter väldigt gott ! Tack för receptet !

  • lilledau 17 augusti 2009

    Suveränt god - fick med beröm godkänt - bjöd på jobbet.

  • mafia 10 december 2009

    Toppengod och perfekt på alla sätt. Jag har många dåliga erfarenheter av toscakasrecept, som inte fungerar, men nu har jag ett som gör det.

  • zissi 9 mars 2010

    Sitter här och äter ljummna och underbart goda toscarutor. Mums! Enda missen var att när jag försiktigt la på glasyren så sjönk kakan rejält på några ställen så på de ställena samlades ju lite för mycket glasyr. Jag kanske får prova att ha inne kakan i 30 min. nästa gång innan jag tar på glasyren. Är ju alltid lite olika på ugnar. Smaken är det absolut inget fel på. Mår bara lite illa efter två stora ljumna rutor. För gott nästan!

  • Svesse60 7 oktober 2010

    Mmmmmm så god! Förmodar att den tar slut snabbt här hemma.... En 5:a i betyg av mig! Eva

  • Keadyeva 21 mars 2012

    Lattbakad och jattegod tosca kaka som racker till manga. Alla som fick smaka tyckte den var super god. Min ugn kraver kortare tid an receptet anger innan man smetar pa fyllningen men det ar som sagt individuellt fran ugn till ugn. Jag fick baka en till efter nagra dagar och ska anvanda den har smeten som tartbotten till en choklad tarta i helgen, vi far se hur det gar. Tack for receptet!

  • flabban 26 augusti 2012

    Oj, oj, oj så goda. Smeten fyllde hela långpannan, blev hög och fin. Skar de i rektanguljära bitar och doppade sidorna i smält mörk choklad. Blev som riktiga kondiskakor. Betyg 6 av 5 möjliga. Tack för ett fantastiskt recept.

  • LenaBE1 3 juli 2013

    Jag gjorde halva satsen och gräddade kakan i en stor sockerkaksform (25 ca) det gick jättebra. Kakan blev god men något kompakt och tosca smeten kunde ha innehållit lite mindre socker, men nu vet jag att jag ska minska på det nästa gång. Tack för ett gott recept, en 4:a får du av mig! :)

  • Keadyeva 31 oktober 2014

    Jattegod Tosca kaka, hog, fin och saftig. Det blir en hel del bitar sa manga far smaka. Jag anvande endast mjolk eftersom jag inte hade gradde hemma. Alskar den knackliknande glasyren sa tack for ett enkelt och gott recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.