En helt underbar kaka till kaffet.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa formen väl. helst med löstagbar kant,
26 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker poröst. Rör i vattnet, lite i sänder.
- Blanda mjöl och bakpulver och rör varsamt ner det i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda genast, nederst i ugnen, ca 40 minuter.
- Glasyr:
Blanda ingredienserna i en kastrull.
Värm på svag värme, medan du rör om försiktigt.
Allt skall blanda sig väl, men inte koka.
- Ta ut kaka efter ca 30 minuter.
Den skall vara precis på gränsen till färdiggräddad.
Bred över glasyren.
- Sätt in kakan, låt grädda vidare ca 10 minuter,
eller tills den fått fin färg. Låt kakan svalna i formen ca 30 minuter.
- Stjälp upp den, skär den med varma knivar till 2 bottnar och bred på äpplemos blandat med kanel på understa botten.
- Lägg ihop tårtan och låt den svalna helt.
Publicerat den
7 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar