Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscakaka med apelsin

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Här är en spännande smakkombination som kommer att bli mycket uppskattad. Härlig nötkola tillsammans med saftig apelsinkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rosta hasselnötterna i en torr teflonpanna. Lägg dem i en ren kökshandduk och gnugga av skalet. Mixa eller mal nötterna.
  2. Vispa samman det mjuka smöret med socker och blanda sedan ner de malda nötterna.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda väl. Rör ner apelsinskal, gräddfil, mjöl och bakpulver.
  4. Smöra och mjöla en form, ca 22 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda cirka 30 minuter.
  5. Gör nötglasyren. Börja med att hacka anötter och frön grovt. Smält smöret och rör ner nötterna, socker, grädde och mjöl.
  6. Låt glasyren koka en liten stund, 3-4 minuter, under omrörning. Bred sedan ut glasyren över den varma kakan.
  7. Ställ in kakan i ugnen igen, cirka 5 minuter, tills glasyren fått lite färg. Skär kakan i bitar innan den serveras.
  8. Gör gärna den här kakan i en långpanna om du ska bjuda många. Dubblera då receptet men följ för övrigt receptet. Skär kakan i rutor vid servering.
  9. Dessertvariant: Den läckra nötglasyren kan användas till en jättegod pärondessert. Det räcker till 4-6 portioner. Lägg 2 konserverade päåronhalvor på varsin tallrik och fördela den goda nötkolasåsen över frukten. Servera med en klick iskall grädde till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.