Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

TOSCAKAKA med apelsin och hasselnötter

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En ny version på gammal klassiker! Under det krispiga täcket av hasselnötskärnor gömmer sig en saftig kaka med smak av apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

Kakan: Rör smör och socker poröst och tillsätt äggen ett i taget. Rör ner apelsinskal + saft. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt. Bred ut smeten försiktigt (den är ganska tjock) i en smord och bröad form med löstagbar botten eller i en liten långpanna. Bli inte förskräckt över att det bara blir ett tunt lager smet, men se upp så att ströbrödet inte lossnar när den bres ut i formen! Grädda ca 15 min i 200 grader (nedre delen av ugnen) och bred över glasyren. Fortsätt att grädda, nu i mitten av ugnen, i ca 10 min.Glasyren: Lägg smör, socker, mjölk och mjöl i en kastrull och sjud på svag värme tills den tjocknar. Häll i nötterna, blanda runt och bred sedan över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.