Grahamsmjöl istället for vetemjöl i smeten gör den här kakan lite, lite nyttigare. Toscakakans klassiska glasyr av flagad mandel har bytts ut mot smakrika pumpa-, sesam- och vallmofrön.
Instruktioner
- Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa upp äggen lätt med sockret. Smält smöret och rör ner i äggvispet tillsammans med det rivna citronskalet. Blanda mjölsorterna med bakpulvret och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Kakan ska inte vara helt färdiggräddad. Rör under tiden ihop alla ingredienserna till glasyren i en kastrull och låt den sjuda upp. Ta kastrullen från värmen.
- Ta ut kakan ur ugnen och höj temperaturen till 200 grader. Bred ut glasyren över kakans topp och sätt genast in den igen i över delen av ugnen. Grädda i knappt 10 minuter eller tills toscaglasyren börjar bli gyllenbrun. Låt svalna och lossa kakan från formen.
Publicerat den
13 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar