Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscakaka med mango

 
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En jättegod och fruktig kaka till fikat

Ingredienser

Instruktioner

  1. 8-10 bitar
  2. Tina mangon i likören. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner blandningen i äggvispet. Vänd till sist ner mangoblandningen i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25 minuter.
  3. Smält smör i en kastrull. Rör ner socker, mjöl, mjölk och mandel. Låt blandningen sjuda 1 minut. Fördela blandningen över kakan och grädda ytterligare 10-15 minuter. tills kakan fått gyllenbrun färg. Låt kakan svalna i formen. Servera med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.