Klassisk och underbart god kaka i en lite nyare tappning. Servera den gärna med vispgrädde eller vaniljglass.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner äggen, ett i taget, och sedan mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt mjölken.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Stick ner plommonklyftorna i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
- Toscatäcke:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt finhackade plommon, sirap, socker, mjöl, mjölk, hackade mandlar och hasselnötter. Låt blandningen sjuda tills den tjocknar.
- Fördela smeten över kakan och grädda den mitt i ugnen i ytterligare 10-15 minuter tills den får en gyllengul färg. Låt kakan svalna i formen.
- Servera kakan med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Publicerat den
4 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar