Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscakaka med plommon

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Klassisk och underbart god kaka i en lite nyare tappning. Servera den gärna med vispgrädde eller vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner äggen, ett i taget, och sedan mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt mjölken.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Stick ner plommonklyftorna i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
  4. Toscatäcke: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt finhackade plommon, sirap, socker, mjöl, mjölk, hackade mandlar och hasselnötter. Låt blandningen sjuda tills den tjocknar.
  5. Fördela smeten över kakan och grädda den mitt i ugnen i ytterligare 10-15 minuter tills den får en gyllengul färg. Låt kakan svalna i formen.
  6. Servera kakan med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.