Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscamazarin

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Mördeg, mandelmassefyllning och glasyr. Resultat, en festkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta snabbt ihop mjöl, bakpulver, fett, socker och ägg. Klä en form med löstagbar kant med degen. Ställ kallt 1 timme.
  2. Rör under tiden ihop fyllningen. Häll fyllningen i mördegsskalet och tryck ner degkanterna så att de slutar ca 1 cm ovanför fyllningen. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
  3. Gör under tiden glasyren så här: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills det tjocknar.
  4. Ta ut kakan och bred försiktigt på glasyren och grädda i ytterligare 5-7 minuter i 225 grader. Kakan ska få en lätt guldbrun färg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.