Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Toscarabarber

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En mäktig men riktigt god kaka. Servera den till kaffet eller som dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º . Rör smör och strösocker ljust och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje ägg. Vänd ner gräddfilen.
  2. Blanda samman de torra ingredienserna, sikta ner dem i smeten och rör om.
  3. Bred ut smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Täck gärna botten med bakplåtspapper.
  4. Skölj och ansa rabarbern. Dela den i 2 cm långa bitar och tryck ner dem i smeten.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter, täck med folie om kakan får för mycket färg.
  6. Toscasmet: Blanda smör, mandelspån, strösocker, vetemjöl och vispgrädde i en kastrull. Koka ihop på svag värme under omrörning. Ta av kastrullen från värmen och vänd ner vaniljsockret.
  7. Bred ut toscasmeten på den gräddade kakan och grädda ytterligare 15 minuter.
  8. Servera med vispad grädde.

Kommentarer (9)

  • ninni1960 5 maj 2011

    Ser jättesmarrigt ut. Den spar jag i min kokbok. Tack. :-)

  • lindepi 5 maj 2011

    låter gott. Den ska jag göra någon dag. :D

  • matkarin 5 maj 2011

    Mmmm.. Så fort rabarbern kommit upp tillräckligt så testar jag denna kaka. Tack. Karin

  • ancivds 5 maj 2011

    Den provar jag i morgon

  • Lotti76 6 maj 2011

    Trevligt! Sparas för att testas senare. :)

  • Lottajo 6 maj 2011

    Den var så god.... :) Min som och jag gjorde den idag.

  • milli_s 12 maj 2011

    Ska bakas i kväll, rabarberna frodas i mängder och mycket kräm blir det, kul med andra inslag.

  • lena88 13 maj 2011

    Den här spar jag i kokboken. Till helgen kanske jag provar! Lena88

  • norbergs 11 juni 2011

    mmm, fick dela med mej av receptet på en gång :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.