Toscatårta är en kraftigare sockerkaka med mandel och smör och lite "vuxnare" smak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.
- Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt det smälta smöret.
- Blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ner. Häll i grädden och rör till en smidig smet.
- Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i crika 25 minuter.
- 5. Gör glasyren under tiden: Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Smält på svag värme någon minut så att allt blandar sig.
- 6. Bred glasyren över tårtan efter att den gräddats. Låt den grädda ytterligare cirka 20 minuter tills den har fått fin färg.
Publicerat den
29 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar