Instruktioner
Snitta fettranden på kotletterna och lägg dem på ett fat. Blanda olja, citronsaft, vitlök och peppar och häll över. Ställ köttet svalt i ett par timmar, vänd på det då och då. Skala morötterna och skär dem i långa remsor med hjälp av potatisskalare. Ansa och skär purjolöken i remsor på längden. Skala zucchini eller gurka lite slarvigt och skär remsor med hjälp av potatisskalare.Ta fram köttet så det hinner tempereras. Koka upp lättsaltat vatten till pastan i en stor gryta och lägg ner den. Lägg ner morot och purjo när 3 minuter återstår av koktiden och zucchini eller gurka när det återstår 2 minuter. Värm en stor stekpannan medan pastan kokar. Torka köttet lätt, spara marinaden. Halstra köttet på ganska hög värme, cirka 1 minut på varje sida, salta köttet. Sänk värmen. Häll över marinaden och låt kotletterna sakta bräsera under lock i cirka 2 minuter. Strö persilja blandad med lite citronskal över lammkotletterna och servera dem med väl avrunnen grönsakspasta.