- Serverar: 1 portioner
- Tid: 10 minuter
Skriv ut
Mexikansk festsmörgås på svenskt vis
Instruktioner
- Förbered grönsakerna. Ta ut gurk- och jalapeño skivor ur burkarna och lägg dem på något, t ex insidan av respektive burklock, för att dräneras lite. Skiva eller hacka 3-4 rädisor, ett par blad isbergssallad, och en halv tomat.
- Sköj bönorna ett par gånger. Jag använder locket till burken för att hålla bönorna på plats. Häll bönorna i en liten stekpanna och värm på högsta värmen. Häll på lite vatten, och när det börjar koka, mosa bönorna med en sked eller trägaffel. Om det blir för tjockt, häll på lite mer vatten. Konsistensen bör vara lik tjock potasismos. Stäng av plattan, men låt bönorna småputtra.
- Värm 4 Santa Maria Mini taco tubs, upp och ner på en pappershanduk i micron i en minut.
- Bre bönor i botten av 'taco båtarna" . Jag använder en halv burk till 4 taco tubs. I varje taco tub läggs 2-4 skivor smörgåsgurka, rädisor, isbergssalld, 3 skivor jalapeños, i den ordningen.
- Lägg de 4 tubs på en tallrik, riv ost över dem och täck med hackad tomat.
- Njut av en annorlunda varm smörgås!
Vid fester serveras vanligen Tostadas, Tacos och Enchiladas, och Sopa de arroz, ris, och massor med olika 'salsas'.
Publicerat den
22 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar