Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tournedos med portvinssås och rotfruktsragu..

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott och räcker till många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 250º
  2. Tillagning. Tryck till köttbitarna lätt med handen så att de inte blir för höga. Bryn dem hastigt runt om i välbrynt smör i het panna, salta och peppra. Lägg över köttet på en långpanna och låt kallna. Blanda crème fraiche med lök, gräslök och persilja. Fördela drygt hälften av den grovrivna osten på de brynta men kalla köttskivorna. Gör en liten fördjupning i mitten av varje osthög och lägg däri ca 1 msk örtcrème fraiche. Täck med resten av osten. Ställ in köttet i ugnen i ca 10-12 minuter.
  3. Portvinssås: Fräs löken i hälften av smöret utan att den får färg och peppra lätt. Pudra över mjöl, blanda väl och späd med vin och buljong i omgångar under uppkok och vispning. Tillsätt soja och kalvfond och låt såsen sjuda sakta ca 10 minuter. Sila såsen och blanka av med att vispa i resten av smöret. Smaka av med salt.
  4. Rotfruktsragu: Lägg rotfrukterna i en långpanna. Blanda olja, Sambal Oelek och honung och ringla över rotfrukterna. Salta och peppra och rör om. Stek i mitten av ugnen ca 30 minuter. Rör ner paprika och lök de sista 8 minuterna.
  5. Servera köttet med portvinssås och rotfruktsragu.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.