Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tournedos med sparris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Finare huvudrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Aromsmör: Blanda alla ingredienser med smör. Lägg in i kylskåp eller frys.
  2. Putsa köttet och bind ihop köttbitarna med snöre. Sätt ugnen till 225 grader.
  3. Borsta potatis en ren, men behåll skalen. Skär i klyftor och lägg på en ugnsplåt. Pensla med matolja och krydda potatisen. Sätt in i ugn 20-30 min.
  4. Skala sparrisen med potatisskalare och koka den i lättsaltat vatten på medelvärme i ca 10-20 min. Den är klar när den böjer sig som på bilden. Lägg i sockerärtorna när 3 min av koktiden återstår.
  5. Stek köttet i smör på medelhög värme 3-5 min på vardera sidan (ev. lite längre om genomstekt kött önskas). Tag fram aromsmör och skär i skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.