Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tozzetti

 
Skriv ut

Jättegoda italienska skorpor med saffran och apelsin som jag har mixtrat till av två olika recept. Goda att doppa i kaffet eller att ätas till sött vin som i Italien!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker och bakpulver, saffran och apelsinskal. Stöt gärna saffran med 1 tsk socker i mortel för att få ut smaken ordentligt.
  2. Ta ett ägg i taget, sist äggulan och rör i. Häll i det smälta margarinet och rör om väl. Blanda i mandeln, hel eller grovhackad, och låt stå i en kvart för att svälla. Om mandeln är hel kan det vara svårt att skära. Till det behövs en vass kniv.
  3. Dela upp degen i två delar och rulla ut dem med mjölade händer i ca 35 cm längder. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och pensla med äggblandningen.
  4. Ställ in plåten mitt i ugnen och baka i ca 20 minuter. Ta ut och vänta några minuter och skär sedan längderna i smala, sneda skivor. Ställ in plåten igen för att rosta i ca 8 minuter. Stäng av ugnen och ställ luckan på glänt för att torka biscottin i ca 30-40 minuter. Förvara i burk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.