Jättegoda italienska skorpor med saffran och apelsin som jag har mixtrat till av två olika recept.
Goda att doppa i kaffet eller att ätas till sött vin som i Italien!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, socker och bakpulver, saffran och apelsinskal. Stöt gärna saffran med 1 tsk socker i mortel för att få ut smaken ordentligt.
- Ta ett ägg i taget, sist äggulan och rör i. Häll i det smälta margarinet och rör om väl. Blanda i mandeln, hel eller grovhackad, och låt stå i en kvart för att svälla. Om mandeln är hel kan det vara svårt att skära. Till det behövs en vass kniv.
- Dela upp degen i två delar och rulla ut dem med mjölade händer i ca 35 cm längder.
Lägg dem på bakpappersklädd plåt och pensla med äggblandningen.
- Ställ in plåten mitt i ugnen och baka i ca 20 minuter. Ta ut och vänta några minuter och skär sedan längderna i smala, sneda skivor. Ställ in plåten igen för att rosta i ca 8 minuter. Stäng av ugnen och ställ luckan på glänt för att torka biscottin i ca 30-40 minuter.
Förvara i burk.
Publicerat den
28 september 2008
Skriv kommentar