Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Traditionell Dansk Julkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 18 minuter
Skriv ut

Den här kakan fick jag av en dask vän till mamma. Det var bara det att receptet var på danska, tur att jag är norsk i botten, men så här har jag gjort kakan i alla fall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mjölken skall vara ljummen, rör i jästen.Tillsätt socker, ägg och smör. Ta lite mjöl och blanda med frukten. Tillsätt resten av mjölet och kardemumman i jästblandning och blanda till slut i frukten. Låt jäsa övertäckt i ca 20min. Knåda sedan degen och ha den i en form 22cm i diameter, den skall vara smord med smör, låt den efterhäva i formen en liten stund.Stek kakan på 200 grader i nedre del av ugnen i ca 25 min.
  2. I Danmark serverar man visst smör till, men jag serverar inget till eller också lite glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.