Det här är en variant på den klassiska sjömansbiffen, där en del av potatisen ersätts av andra rotfrukter. Tillsammans med tunna skivor nötkött blir det en mustig och mycket smakrik gryta.
Instruktioner
- Dela köttskivorna i mindre bitar. Skala lök, potatis, morötter, palsternacka och rotselleri och ansa purjolöken. Skär alltsammans i skivor. Bryn köttet i hälften av matfettet, salta lätt och ta upp det. Bryn löken i resten av smöret.
- Varva kött och grönsaker i en gryta, det undre och övre lagret bör vara potatis. Häll ölet i grytan. Koka ur stekpannan med vatten och smula ner buljongtärningen. Häll skyn i grytan och salta lätt.
- Lägg på lock och ställ grytan i ugnen i 200 grader eller på spisen, ca 45 minuter, tills köttet känns mört.
- Strö över persilja och servera direkt ur grytan.
Publicerat den
1 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar