Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trädgårdsmästargryta med rotsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en variant på den klassiska sjömansbiffen, där en del av potatisen ersätts av andra rotfrukter. Tillsammans med tunna skivor nötkött blir det en mustig och mycket smakrik gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela köttskivorna i mindre bitar. Skala lök, potatis, morötter, palsternacka och rotselleri och ansa purjolöken. Skär alltsammans i skivor. Bryn köttet i hälften av matfettet, salta lätt och ta upp det. Bryn löken i resten av smöret.
  2. Varva kött och grönsaker i en gryta, det undre och övre lagret bör vara potatis. Häll ölet i grytan. Koka ur stekpannan med vatten och smula ner buljongtärningen. Häll skyn i grytan och salta lätt.
  3. Lägg på lock och ställ grytan i ugnen i 200 grader eller på spisen, ca 45 minuter, tills köttet känns mört.
  4. Strö över persilja och servera direkt ur grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.