Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trädgårdspaj med fårost och oliver

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllningen: Skala och skär löken i klyftor. Skala zucchinin slarvigt och skär den i halvmånar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela tomaterna. Fräs grönsakerna i oljan ca 5 minuter. Rör om då och då. Salta, peppra och låt fyllningen kallna. Vänd ner oliverna, den rivna osten och fårosten.
  2. Degen: Mät upp mjölet i en skål. Lägg i smöret, skuret i små bitar. Finfördela smöret i mjölet med en gaffel, fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma degen till en rundel, lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen ca 10 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Ta degen ur kylskåpet och kavla ut den på mjölat bakbord, från mitten till kanterna, till en ca 3 mm tjock rundel, ca 30 cm i diameter. Lägg fyllningen i mitten av rundeln. Toppa med citronskalet och timjanen. Vik pajkanten över. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 min.
  3. Den här trädgårdspajen gräddas utan form. Degen läggs helt enkelt direkt på plåten där man viker upp kanterna runt fyllningen. Det gör att den ser lite formlös ut, men på ett snyggt sätt. Känner du dig osäker, lägg degen i en pajform. Lägg fyllningen i mitten av rundeln och vik pajkanten över. Det här är en bra pajvariant för dem som är allergiska mot ägg för att den inte innehåller någon äggstanning. Men den som vill kan pensla pajkanterna med uppvispat ägg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.