Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trädgårdspaj med rostade grönsaker

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Nu som smarrig hälsotårta. Pajen började som piffig lunchrätt, men fick snart rykte som hälsofarlig kalorivärsting. Nu är pajen tillbaka – nyttigare, men lika god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnen: Häll mjöl och salt i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen cirka 1 timme.
  2. Fyllningen: Sätt ugnen på 200 grader. Dela vitlöken i klyftor men behåll skalet. Skala löken och skär den i klyftor, kärna ur paprikorna och skär dem i grova klyftor, skär auberginen och fänkålen i mindre bitar, squashen i halvmånar och tomaterna i klyftor.
  3. Lägg grönsakerna i en långpanna med bakplåtspapper. Krydda med salt, peppar och timjan och ringla över olivolja.
  4. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen cirka 40 minuter. Öppna gärna ugnsluckan då och då för att släppa ut ångan. Om grönsakerna är vattniga när de är klara, låt dem rinna av genom ett durkslag. Blanda oliver och grönsaker.
  5. Kavla ut degen till en rundel som mäter cirka 40 centimeter i diameter. Lägg över degen i en stor pajform med löstagbar kant som mäter 28 centimeter i diameter. Låt degen hänga ut över kanten. Lägg grönsakerna i pajskalet så att det blir en liten hög i mitten och vik degen över grönsakerna.
  6. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 50 minuter, täck eventuellt med folie mot slutet av gräddningstiden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.