Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trätallrik Fatányéros

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den här rätten kommer ursprungligen från Transsylvanien och innehåller flera sorters kött. Den serveras på en trätallrik på alla restauranger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i ganska tjocka skivor och banka ut dem med den knutna handen eller bredsidan av en kniv. Salta och vänd dem i mjöl. Smält fettet i en stekpanna och stek köttbitarna vackert bruna på båda sidor.
  2. Skiva fläsket och stek det. Lägg upp grönsakerna runt kanten på ett stort fat. Lägg potatien i en hög i mitten med köttet ovanpå och det stekta fläsket eller baconet överst.
  3. Till serveringen: Rödkål, paprika, tomater, gurka, färsk eller inlagd, skivade rödbetor, färska kokta eller inlagda. Råstekt, skivad potatis.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.