Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trattkantarellsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket god förrättssoppa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär svampen i bitar. Fräs i smör el margarin i kastrull och koka ett par minuter. Fyll på med matfett vid behov.
  2. Tillsätt vetemjölet och blanda väl. Häll i buljongen, men bara lite i taget. Rör hela tiden ordentligt.
  3. Smaksätt med tomatpuré och roquefortost.
  4. Låt allt koka i ca 10 min, rör om då och då.
  5. Tilsätt till sist grädde och citronsaft. Smaka av.
  6. Vid servering kan man garnera med finhackad persilja, brödkrutonger och en klick crème fraîche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.